fbpx

VPN 4G Router ile Güvenli Uzak Ofis Bağlantısı

Problem

2020 başında ortaya çıkan yeni koronavirüsün (COVID-19) küresel salgını, küresel ekonomilere daha önce hiç görülmeyen bir çok zorluk getirdi. Virüs dolasıyıla bir çok şirket çalışanı uzaktan çalışmaya başladı. Bu durum kuşkusuz dünyanın en büyük evden çalışma deneyimi oluyor. Tabiki uzaktan çalışmayı mümkün hale getiren, gelişen teknoloji ve bağlantı gelişmeleri olmasaydı bundan söz etmek pek mümkün değildi.

Virüs öncesinde de şirket çalışan sayısının artmasıyla şirket ağlarına erişim, işletmeler için en önemli gereksinimlerden biri haline gelmişti. Bununla birlikte, yaygın geniş bant ve hücresel bağlantıda bile yaşanabilecek internet bağlantı ve güvenlik sorunları sebebiyle işletmeler şirket çalışanlarının güvenli internete bağlı olduğundan emin olmak için doğru ekipmanı kullanmak zorundalar. Kullanılan cihazların siber güvenlik tehditlerini önleyebildiğinden ve ofis duvarları içinde kalması gereken kurumsal sistemlerle entegre olabildiğinden emin olmak, şirketler için oldukça önemlidir.

Güvenli Uzak Ofis VPN Bağlantı Topolojisi

Güvenli Uzak Ofis VPN Bağlantı Topolojisi

Çözüm

Farklı ortamlardan ofis ağlarına erişimi güvenli şekilde yapabilmek için uzak ofis bağlantısı kurulmaktadır. Güvenli uzak ofis bağlantısı için kullanılan en yaygın teknoloji VPN’dir. VPN genel telekomünikasyon altyapısını kullanarak güvenli ve özel data aktarımı yapabilmeyi mümkün kılmaktadır. Erişim tekniklerine bağlı kalınmadan belirli bir noktadan istenilen bir noktaya veya birden fazla nokta arasında bağlantı sağlanabilmektedir. Bu teknolojiler kullanılarak özel hat tahsis edilmesine gerek kalınmadan düşük maliyetle aynı hizmet herkes tarafından paylaşılabilen altyapıda sağlanmaktadır.

Çözümü daha kolay kavramak için bir kaç basit bileşene ayırabiliriz. Öncelikle yukarıdaki topolojide de gösterildiği gibi Roltek tarafından geliştirilen RLTK 7130 4G/LTE Router gibi profesyonel hücresel yönlendiriciler, mobil 4G LTE aracılığıyla bağlantı sağlayarak İnternet bağlantısının kesilme riskini en aza indirmektedir. Tek başına bağımsız olarak, mevcut bir karasal internetin yedeği olarak da kullanılabilir. Böylelikle karasal internette yaşanan kopma kesilme durumunda otomatik olarak hücresel bağlantı sağlayarak internet bağlantısının kesilmesini engeller. Ayrıca RLTK7130, OpenVPN, IPsec de dahil olmak üzere bir çok farklı VPN hizmetini destekleyerek dahili kurumsal sistemler ve uzak ev ofis çalışanları arasında şifreli VPN kanalları kurmanız gerektiğinde ideal bir seçimdir. Ethernet ve Wi-Fi arayüzleri ile RLTK7130’u PC’ler, Dizüstü Bilgisayarlar, VOIP telefonlar ve yazıcılar da dahil olmak üzere birden fazla cihaza bağlanacak şekilde ayarlayabilirsiniz, böylece tüm ekipmanların İnternet’e bağlı olduğundan emin olabilirsiniz. Son olarak, RLTK7130, sadece cihazın uzaktan izlenmesini ve yönetilmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda 4G/LTE Router ürününüzün uzaktan kurulmasına ve yapılandırılmasına izin veren Roltek Uzaktan Yönetim Sistemi (Roltek IoT Platfom) ile tamamen uyumludur. Bu sayede bilgi işlem destek ekiplerinin çok sayıda cihazı hızlı bir şekilde, kendilerine gönderilmesine gerek kalmadan, gerekli ayarları yapmasını ve yönetmesini imkanı sağlar.

Faydalar

Hızlı Kurulum: RLTK7130, bir mobil bağlantı kurmayı son derece hızlı ve kolay hale getiren, sadece bir veri SIM kartını taktığınızda, 4G LTE Router gerekli ayarları uygulayacak bir Otomatik APN özelliğine sahiptir.

Profesyonel: RLTK7130, RoltekOS tarafından desteklenmektedir ve endüstriyel uygulamalar için tasarlanmıştır, böylece karmaşık kurumsal ağların gereksinimlerini karşılamak için çoklu desteklenen ağ protokolleri ve güvenlik özellikleri sunar.

Kolay Kullanım: RLTK7130’un tüm özelliklerini yapılandırmak oldukça kolaydır.

Neden Roltek?

Roltek tarafından üretilen RLTK7130 küçük boyut, düşük maliyetli, güvenilir ve son derece işlevsel olduğu için en başarılı profesyonel hücresel yönlendiricilerden (4G LTE Router) biridir. En karmaşık endüstriyel IoT çözümlerinde ve kritik görev M2M altyapısında test edilmiştir. Roltek – RLTK7130’un gelişmiş özellikleri ile eşleştirilmiş, uzak ev ofis bağlantısı için mükemmeldir.

İlgili Ürün RLTK7130

Endüstriyel IoT uygulamaları için özel olarak tasarlanan, kompakt, sağlam ve güçlü cihazdır. RLTK 7130, Hotspot işlevselliğine sahip 2x Ethernet (LAN/WAN) ve WiFi ile donatılmıştır. OpenVPN, IPsec, Güvenlik Duvarı, Hotspot ve uzaktan bağlantı desteği gibi özellikleri ile endüstriyel uygulamalar için güvenli ve istikrarlı internet bağlantısı sağlar.

KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI

2x ETHERNET PORTU (LAN/WAN)

OTOMATİK YENİDEN BAĞLANMA

Roltek Marka 4G LTE Router

YÜKSEK HIZLI 4G/LTE BAĞLANTI

KOLAY MONTAJ ve KURULUM

UZAKTAN YÖNETİM SİSTEMİ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir