fbpx

Ortam İzleme ve Yönetim Sistemi (27001 Kalite Standartı Uyumlu)

Teknolojik ilerlemelerin bir getirisi olarak akıllı cihazların hayatın her alanına uygun şekilde kullanılmasından ve yaşamı kolaylaştırmasından bahsetmek mümkündür. Yaşamı kolaylaştırmanın yanı sıra herhangi bir alanda en üst seviyede verimi almak için de teknolojik sistemlere gereksinim duyulmaktadır. Ortam izleme ve yönetim sistemi bu noktada gereksinim duyulan alana göre uygulanabilir ortamdaki belirli parametreleri izleyen sistemi kapsamaktadır. Belirli parametrelerin uzaktan izlenebilir olması sebebiyle kontrol altında tutulması da mümkündür. Ortam izleme ve yönetim sistemi cihaz ve yazılımlardan oluşan denetim yapmaya imkan tanıyan bir sistem bütünüdür.

Ortam İzleme ve Yönetim Sistemi Hangi Alanlarda Kullanılır?

Ortam izleme ve yönetim sisteminin belirli bir alanı bulunmamakla birlikte ihtiyaç duyulan her ortam için entegre edilebilir bir sistem altyapısına sahiptir. Genellikle ortamların ısı ve nem değerlerini izlemekte kullanılan bu sistem ayrıca su kaçağı, hava kalitesi, sarsıntı, akım ve voltaj değerleri, hareket tanıma, darbe, duman ve yangın gibi birçok parametreyi ölçümleyebilmektedir. Özellikle kritik ortamlar için oldukça gerekli olan ortam ve yönetim sistemi veri merkezleri, sistem odaları, arşivler, elektrik panoları, ATM’ler, baz istasyonları, trafo merkezleri, kümes ve sera yerleri, iş yeri ve ofisler, alışveriş merkezleri, ilaç ve soğuk hava depolarında gibi birçok alanda kullanılmaktadır. Özel donanım ve yazılım gerektiren bu sistem ağ üzerinde takip edilebilmekte ve sensörler sayesinde beklenmedik durumlarda alarm verebilmektedir.

Sunucu odası takibi, atm takibi, depo takibi, ecza dolabı takibi, arşiv odası takibi, sıcaklık ve nem takibi, yangın alarmı

Ortam İzleme ve Yönetim Sistemi Ne İşe Yarar?

Ortam izleme ve kontrol altında tutma gereksinimi çevresel parametrelerin önem taşıdığı ve tehlikeye ya da zarara sebep olabileceği düşünülen alanlar için vardır. Ortam izleme ve yönetim sistemi bir bakıma kullanıldığı ortamı koruma işlevini üstlenmektedir. Hem maddi kayıpların önüne geçmek hem de yerine yenisi konulamayacak kadar önemli değerlerin saklanmasını sağlamak için ortam izleme ve yönetim sistemine gerek duyulmaktadır.

Ortam İzleme ve Yönetim Sistemi Nasıl Çalışır?

Ortam izleme ve yönetim sistemi berberinde çalışan herhangi bir sistem veya yazılıma gerek duymadan tek başına işleyiş göstermektedir. Sistemin uygulandığı alandaki cihaz veya ortama bağlı olan sensörler IP ağı üzerinden izlenmektedir. Gerçek zamanlı olarak hem veri bilgileri görüntülenebilmekte hem de ortam izlenebilmektedir. Raporlama oluşturabilmesi işleviyle ortamdaki değerler anlık olarak veya belirli periyodik aralıklarla görüntülenebilmektedir. Cihaz ya da ortamda beklenmeyen bir durum tespit edildiğinde sistem otomatik olarak uyarı mekanizmasını devreye sokmaktadır. Ortam izleme ve yönetim sistemi e-mail veya SMS göndererek beklenmedik durumdan yetkili kişileri haberdar etmektedir. Ayrıca sistem üzerinde acil durumlarda otomatik olarak devreye girecek olan siren çalması, fan çalışması, klima açılması veya ilgili kişilerin aranması gibi komutlar da bulunmaktadır. Bu komutların uygulanması acil durumlarda müdahale fırsatını ortaya çıkarmakta ve olası felaketlerin önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Ortam izleme, sensör takibi

27001 Kalite Standardı Nedir?

Uluslar arası denetlenebilir standarda sahip olan bilgi güvenliği ve yönetim sistemi yeterli ve orantılı şekilde güvenlik denetimlerini gerçekleştirebilmek amacıyla tasarlanmıştır. Tüm kuruluşlar için uygun olan 27001 kalite standardı bilginin korunmasının önem teşkil ettiği alanlarla bilgi güvenliği ve yönetim sistemi kullanılmaktadır. Kurum veya kuruluşların risk yönetimi, iş devamlılığı planı, görev ve sorumlukları, acil durum müdahaleleri gibi prosedürlerin hazırlanma ve uygulanması için bilginin kayıt altında tutulması gerekmektedir. Yani bilgi güvenliğini sağlamak ve yönetimini gerçekleştirmek için sistem desteği alınmaktadır. Bilgi güvenliği ve yönetim sistemi kullanan kurum ya da kuruluş bilgi varlıklarının değerinin farkına varmakta ve korunması için gerekli önlemleri almaktadır. Gerekli kontrol ve koruma metotları sayesinde bilgi doğru şekilde muhafaza edilmektedir. Herhangi bir beklenmedik durum halinde işin devamlılığı sağlanabilmektedir çünkü iş sürekliliği için gerekli bilgi değerlerine zarar gelmemektedir. Ayrıca kurum veya kuruluşun tedarikçiler gibi ilgili olduğu taraflardan güven kazanabilmektedir. Bu durum aynı zamanda yüksek prestij kazanmada da önemli bir rol oynamaktadır.

27001 Kalite Standardına uygun olarak ortam takibi hakkında detaylı bilgi almak ve projenizle ilgili ücretsiz keşif için hemen uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Hemen Arayın: 0 850 305 12 20

ya da

Email ile Ulaşın: info@roltek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir