fbpx

Kablosuz Dalgıç Pompa Kontrolü

Dalgıç Pompa, genellikle yeraltı sularının tarımsal sulama, şehir şebekelerinde içme ve kullanma suyu olarak kullanılmak amacıyla yeryüzüne çıkarılmasında kullanılan en yaygın pompa tipidir. Kablosuz kontrol sistemi ve Kuyu Depo Otomasyonu kullanılmayan dalgıç pompa sistemlerinde, motorun gereğinden fazla çalışması, susuz kalması ve susuz çalışma sonucunda motorun arıza yapması, su kesintileri, su taşkınları ve gereksiz su sarfiyatı oluşmaktadır. Ayrıca özellikle köylerde kuyu ile depo arasındaki mesafeler oldukça fazla olabilmektedir. Bu gibi durumlarda pompayı çalıştırmak yada durdurmak için kilometrelerce yol katedilmesi gerekmektedir. Bu durum gereksiz su sarfiyatının yanı sıra ekstra olarak zaman ve yakıt masrafı oluşturmaktadır.

Gelişen teknoloji ve otomasyon sistemleri sayesinde diğer tüm sistemlerde olduğu gibi kuyu depo sistemlerinde de insan hatalarından kaynaklı sorunların önüne geçilmektedir.

Uzaktan kuyu kontrol sistemlerinde 2 farklı kablosuz haberleşme metodu bulunmaktadır.  Bunlar;  RF (Radyo Frekans – Telsiz) ve GSM (Operatör – Sim Kart)

RF Dalgıç Pompa Kontrolü (RF Kuyu Depo Otomasyonu)

Radyo Frekans (Telsiz) ile tamamen ücretsiz haberleşme ile dalgıç pompayı depo seviyesine göre otomatik olarak kontrol eden, depoda su azaldığında pompayı devreye alan ve depodaki su seviyesi yeterli noktaya ulaştığında pompayı durduran, rf kablosuz depo kontrol sistemidir.  RF (Telsiz) kuyu depo sistemi, kuyu ve depo arasındaki kuş bakışı 15 kilometreye varan mesafelerde rahatlıkla çalışabilmektedir.

RF Kuyu Depo Sistemi Dahili Pil ile çalışır. Güneş paneli ve aküye gerek duymaz.

Geliştirmiş olduğumuz yeni nesil RF kuyu depo kontrol sisteminde eski sistemlerde olduğu gibi güneş enerji paneli ve harici aküye gerek duymadan, içerisindeki dahili pil ile depo su seviyesi ölçülür, kuyu tarafına sinyal gönderilerek pompa devreye alınır ya da devreden çıkartılır. Güneş panelli sistemlerde güneş panelinin toz, kar yağışı vb. gibi çeşitli sebeplerle performansı etkilenebilmektedir. Bu durum sistemin çalışmasını olumsuz etkilemektedir. Güneş paneli ile çalışan sistemlerde güneş paneli ve akü kullanılması sebebiyle kablosuz kuyu depo kontrol sistemleri fiyatları çok daha yüksektir. Ayrıca montaj sırasında güneş paneli için direk dikilmesi gerektiğinden dolayı cihaz montaj aşaması uzun süreli ve zorludur.

RF depo kontrol cihazında dahili pil bulunması montaj ve kullanımda büyük kolaylıklar sağlamaktadır. Montaj sırasında güneş paneli için direk dikilmesine gerek kalmadığı için hızlı bir şekilde cihazın montaji tamamlanmaktadır. RF pompa depo sistemi dahili pili sayesinde güneş paneli ve akü maliyetlerini de ortadan kaldırmaktadır.

GSM Dalgıç Pompa Kontrolü (GSM Kuyu Depo Otomasyonu)

Kuyu Depo Su İzleme Sistemi

Gsm Kuyu Depo Otomasyonu, RF Kuyu Depo Otomasyonundan farklı olarak haberleşme teknolojisi olarak SMS, Sesli Arama ve İnternet gibi GSM teknolojilerini kullanır. Bu teknolojiler sayesinde GSM kapsama alanında olan her noktada mesafe sınıırı olmaksızın çalışabilmektedir. Ayrıca otomatik olarak çalışabilmesinin yanı sıra, kullanıcı tarafından SMS, Sesli Arama ve SCADA ile kontrol ve takip edebilir. Alarm durumlarında (Pompa Çalışmıyor, Termik Attı, Kritik Su Seviyesi, Kritik Akü Seviyesi gibi) kullanıcıları SMS, Email ve Sesli Arama ile bilgilendirmektedir. Kullanıcılar SMS (Kısa mesaj) göndererek, yada sesli arama yaparak dalgıç pompayı açıp, kapatabilmektedir, aynı şekilde depo su seviyesini öğrenebilmektedir.

Kablosuz Kuyu Depo Kontrol Sistemleri Fiyatları

Kablosuz Kuyu Depo Otomasyonu ile sistem otomatik çalışmaktadır. Bu sebeple dalgıç pompa aç/kapat işlemi için herhangi bir personel çalıştırmaya gerek yoktur. Sistem pompayı gereksiz yere çalıştırmadığı için pompanın ömrü uzar, arıza oranı otomasyon kullanılmayan sistemlere göre %70 daha azalır. Su taşması gibi sorunlar söz konusu olmadığından dolayı gereksiz su sarfiyatı yapılmaz. Tüm bunların sonucunda Kablosuz Kuyu Depo Kontrol Sistemleri uygun fiyatları ile kurulum maliyetlerini bir kaç ayda amorti etmektedir.

Hemen Arayın!

İhtiyacınıza en uygun ürünü belirlemek için uzman ekibimizle görüşün.

+90 850 305 12 20

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir