fbpx

Akıllı Sokak Aydınlatma Sistemi

Şehir içerisinde tüketilen enerjinin ciddi bir bölümü aydınlatma sistemleri tarafından harcanmaktadır. Şehir içerisinde ulaşım gerektiren, trafik akıcılığı olan ve insanların kendilerini güvende hissetmeleri gereken birçok alanda aydınlatma araçları bulunmaktadır. Bu araçlar elektrik enerjisiyle çalışmakta ve ciddi oranda bir tüketim oluşturmaktadır. Akıllı sokak aydınlatma sistemi sayesinde maliyet tasarrufu sağlaması ve şehirlerin akıllı şehir düzeyine bir adım daha yaklaşarak etkili, yaşanabilir bir yer olması mümkündür.

Sokak aydınlatmalarında kullanılan elektrik kaynaklı sistemler, aydınlatma için harcanan toplam enerjinin yüzde 25’ini oluşturmaktadır. Enerji tasarrufu yapabilmek adına geliştirilen akıllı sokak aydınlatma sistemi, önceden oluşturulmuş parlaklık senaryosuna göre ya da hareket duyarlı şekilde anlık olarak parlaklık sağlamaktadır. Böylece elektrik tüketiminde yüzde 70’e varan bir tasarruf söz konusu olmaktadır. Şehirlerde bulunan aydınlatma sistemlerinin başlıca amaçları; güvenli yollar sağlamak, korumak ve kontrol etmek, şehir merkezlerinde güvenliği arttırmak olarak sıralanabilmektedir. Bu amaçlara uygun olacak şekilde tasarlanan akıllı sokak aydınlatma sistemi şehrin kendi bütçesini etkili şekilde kullanmasına da olanak tanımaktadır.

Akıllı Sokak Aydınlatma Sisteminin Faydaları Nelerdir?

Öncelikli olarak şehir içerisindeki enerji tasarrufunu amaçlayan akıllı aydınlatma sistemi yapmış olduğu tasarrufla maliyetleri de ciddi oranda azaltmaktadır. Akıllı aydınlatma sisteminde yer alan sensörler armatürlere bağlanan cihazlara yerleştirilmekte ve sensörler sayesinde arıza takibi yapılabilmektedir. Sensörlerin bağlı olduğu merkezi sistem üzerinden arıza bildirileri görüntülendiği anda olabildiğince hızlı şekilde müdahale edebilme şansı bulunmaktadır. Merkeze gelen bildiriler ilgili ekiplere aktarılmakta ve olası bir sorun durumunda ekipler harekete geçmektedir. Akıllı aydınlatma sistemindeki gelişmiş altyapı sayesinde giriş ve çıkış portları bulunmaktadır. Giriş ve çıkış portları aydınlatma işlemi haricinde hava kirliği ölçümü, yangın ve duman sensörü, acil çağrı butonları gibi birçok önemli durumun müdahalesine olanak tanımaktadır. Akıllı sokak aydınlatma sisteminde envanter yönetimi de yer almaktadır. Böylece aydınlatma için kullanılan araçların ve malzemelerin ömrü uzaktan kontrol edilebilmektedir. Herhangi bir aydınlatma aracında veya malzemesinde arıza olasılığı ön görüldüğü zaman uyarı sistemi devreye girmektedir. Uyarı sistemi sayesinde sokak aydınlatmalarının performansı en üst seviyede tutulmaktadır. Akıllı sokak aydınlatma sistemi enerji analizi ve detaylı raporlamayı da içermektedir. Gerekli analiz ve raporlamalar aydınlatma programlanmasında en üst düzeyde verim alınmasına yardımcı kaynaklar olmaktadır. Genel olarak akıllı şehir oluşumuna bir basamak olan akıllı aydınlatma sistemi geleceğin daha temiz bir dünya olmasına da olanak sağlamaktadır.

Sokak, Park ve Bahçe Aydınlatma Sisteminin Uzaktan Takibi

Teknoloji çağında enerjiye bağlı olarak çalışan cihazların takibi oldukça kolay ve etkili şekilde sürdürülebilmektedir. Gerekli ölçümlerin yapılması ve yönetimin gerçekleştirilmesi için personel ihtiyacına gerek duyulmadan sistem merkezinden uzaktan takip mümkün olabilmektedir. Akıllı sokak aydınlatma sisteminin uzaktan takibi, geleceğe yönelik yapılan planlamalarda da anlık veri akışı sayesinde kolaylaşmakta ve tutarlılığı arttırmaktadır. Acil durumlarda müdahalenin gecikmemesi ve sokak aydınlatmalarının amaçlarını eksiksiz şekilde yerine getirebilmesi için uzaktan kontrol hem hızlı hem de etkili çözümler sunmaktadır.

Akıllı sokak aydınlatma sistemi hakkında detaylı bilgi edinmek için hemen alanında uzman akıllı şehir danışmanlarımızla iletişime geçin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir