fbpx

Fabrikalarda Enerji Yönetimi ve Önemi

Fabrikalarda enerji yönetimi, enerji kullanılan her alanda olduğu gibi büyük bir önem taşımaktadır. Çünkü fabrikaların maksimum kar edebilmesi için minimum maliyet harcaması gerekmektedir. Bu nedenle fabrikalarda enerji yöntemi doğru bir biçimde yapılmalı ve fatura miktarları da en aza indirgenmelidir.

Çok az ya da küçük bir sermaye yatırımı sayesinde elektrik, doğal gaz, su ve kanalizasyon gibi fatura maliyetleri enerji yönetimi sayesinde en aza indirilebilir. Bu faturalar dışında; basınçlı hava, aydınlatma, soğutma, buhar, soğutma kule suyu ve hava gibi sistem maliyetlerini de enerji yönetimi uygulaması sayesinde en aza indirgemek mümkün olmaktadır. İşletim bedelini, enerji yönetim sistemleri sayesinde en optimum biçimde kontrol etmek olanaklar dahilindedir.

Fabrikalarda Enerji Yönetimi Ne Demek?

Fabrikalarda enerji yönetimi; ürün kalitesini düşürmeden, çevresel ve güvenlik gibi koşulları göz ardı etmeden ve üretimi azaltmadan enerjinin verimli kullanılması amacıyla uygulanmış ve organize hale getirilmiş bir uygulamadır. Enerji yönetimi uygulamalarını yıllardır fabrikalardan gelen talepler doğrultusunda ve teknolojinin de gelişmesiyle gün geçtikçe geliştirmektedir.

Enerji yönetim uygulamaları enerji atıklarının değerlendirilmesini sağlar, enerji verimliliğinin artırılmasını sağlar, enerji kaybı yaşanmasını engeller, ekonomik kalkınmaya zarar vermeden ve fabrikanın kalitesini hatta performansında bir düşüş gerçekleştirmeden maliyetleri en aza indirmektedir.

Fabrikalarda Enerji Denetimi Nasıl Yapılır?

Fabrikalarda enerji denetimini yapılırken öncelikle bir fizibilite çalışması ortaya konulmaktadır. Enerji denetlenmesi, ekonomik, gerekli, maliyeti azaltıcı ve indirim olanaklarının sunulması anlamına gelmektedir. Çünkü asıl amaç bu uygulamaları sunarken fabrikalara uygun fiyatlı minimum maliyetli hizmet amacını sunmak ve bu amacı gerçekleştirmektir.

Fabrikalarda Enerji Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

Enerji yönetimi yapan firmanın gerçekleştirdiği uygulamalarda büyük faydalar gözlenmektedir. Bu faydalar; enerjinin güvenli bir biçimde tedarik edilmesi, fabrikanın enerji maliyetlerinde azalma, iş performansında artış, rekabet ve üretkenlikte artış olarak sıralanmaktadır. Enerji yönetim hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi almak isterseniz iletişim kısmından uzman ekibimize ulaşabilirsiniz.

Tags:

Akıllı Fabrika,Enerji Izleme,Enerji Verimliliği,Enerji Yönetimi,Fabrika Enerji Yönetimi,Fabrikada Enerji Tasarrufu

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir